Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یونس ژائله در نشست شورای گفت ‌و گوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی که با حضور وزیر صنعت، معدن و‌تجارت، تعدادی از نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی، استاندار آذربایجان شرقی  و جمعی از فعالین اقتصادی استان در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: آذربایجان شرقی از استان های قدیمی در بحث تجارت و‌ تولید است به طوری که در سال ۱۲۸۹ شمسی اتاق بازرگانی برای اولین بار در تبریز تاسیس شد که بعدها در سال ۱۳۰۷ با تصویب مجلس، دیگر اتاق ها نیز تاسیس شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه سال ها پیش، بیشترین میزان اشتغال در کارخانجاتی مانند ماشین‌سازی، بلبرینگ‌سازی، لیفتراک‌‌سازی، کمپرسورسازی، تراکتورسازی و موتورسازان ایدم بود، گفت: این مجموعه ها توسط مهندس توکلی ایجاد شده بود اما ما نتوانستیم این‌ها را حفظ کنیم و در حال حاضر منطقه صنعتی غرب تبریز بیمار شده است و باید به داد این مجموعه‌های صنعتی برسیم. 

رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تبریز ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت صمت، ادامه داد: قدم های بزرگی برای بخش صنعت، معدن و تجارت کشور برداشته شده و همین که بتوانیم مواد اولیه را به راحتی وارد کنیم و از خان‌های پر تعداد بانک مرکزی رها شویم، جای قدردانی دارد.

وی با بیان اینکه در بخش صادرات همچنان تعداد زیادی از واحدها گرفتار هستند، متذکر شد: مسئولین کشور در قوای سه گانه باید نگرانی‌های فعالان بخش خصوصی را از بین ببرند چرا که بدون نقش‌آفرینی بخش خصوصی مشکلات کشور حل نخواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم که بنگاه های دولتی چقدر به اقتصاد کشور ضربه زده اند. علاوه بر سرمایه گذاران داخلی، باید در سرمایه گذاران خارجی نیز انگیزه‌ ی سرمایه گذاری در ایران ایجاد شود.
 
ژائله خطاب به وزیر صمت گفت: افرادی در کشور هستند که توانایی متحول کردن اقتصاد را دارند پس بیایید موانع را برداشته و با مهیا کردن فضا، عقب‌ماندگی‌های موجود را حل کنید. 

وی با انتقاد از اینکه در طول سال‌های گذشته آذربایجان‌شرقی از محل بودجه‌های صندوق توسعه ملی محروم بوده است، اظهار کرد: ظاهرا ضوابط و مسائلی در تهران وجود دارد که ما تاکنون نتوانسته‌ایم خودمان را با پایتخت هماهنگ کنیم.

وی ادامه داد: آذربایجان‌شرقی یکی از استان‌های معدنی کشور است اما حتی یک کارخانه فرآوری هم نداریم و با وجود تصویب ممنوعیت خام ‌فروشی، باز هم شاهد این موضوع هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تبریز اضافه کرد: ترکیه، منابع انسانی و سرمایه ما را جذب می‌کند که این موضوع ناشی از غفلت مسئولین ما است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه علی ‌رغم رابطه‌ خوب اتاق تبریز با تجّار ترکیه و آذربایجان، ما از روند تجارت با این کشور ها حذف شدیم در حالی که در باکو، تبریز را بیشتر از ایران می‌‌شناسند از این رو فضای اقتصادی تبریز باید بزرگ شود.

ژائله اضافه کرد: اتاق ایران - ارمنستان در تهران مستقر است، در حالی که مرز این کشور با آذربایجان‌شرقی است و کالایشان را ما صادر می ‌کنیم. تبریز باید به عنوان مرکز شمالغرب، این مسائل را فرماندهی کند.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات بسیاری در مسایل زیر ساختی وجود دارد، اظهار کرد: در همه جای دنیا در مقابل سرمایه گذاران فرش قرمز پهن می‌کنند اما سرمایه گذاران ما مشکلات زیادی دارند. چرا باید سرمایه گذاران ما راهی کشور ترکیه شوند؟

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره‌ای به مشکلات شهرک‌های صنعتی گفت: سرمایه‌گذار ما در شهرک‌های صنعتی سرمایه‌گذاری کرده و حتی ماشین آلات خود را نیز نصب کرده اما با مشکل برق و آب مواجه شده است. مشکلات مربوط به سند واحدها را نیز باید به این موارد اضافه کنیم. 

وی ادامه داد: باید یک تیم کارشناسی تشکیل شده و مشکلات واحدهای صنعتی به سرعت رفع شوند.

گفتنی است در این جلسه، تعدادی از فعالان اقتصادی استان، تشکل‌ها و کمیسیون‌های اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تبریز به بیان مشکلات واحدهای تولیدی و صادرات استان پرداختند.

انتهای پیام/60026

منبع: فارس

کلیدواژه: تبریز مجلس شورای اسلامی آذربایجان شرقی صنعت اتاق بازرگانی تبریز رئیس اتاق بازرگانی آذربایجان شرقی سرمایه گذاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۶۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت:اتاق ایران برنامه های متنوعی برای افزایش ناوگان حمل و نقل، تسهیل تبادلات مالی با چین دارد. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم صمد حسن‌زاده عصر امروز در همایش ایران و چین همزمان با برگزاری ششمین همایش توانمندی‌های ایران (ایران اکسپو 2024)، اظهار داشت: اتاق ایران در بیشتر زمینه‌های فناوری معدنی و تجاری، نفت و گاز، تجهیزات پزشکی و محصولات دانش بنیان، فولاد و خدمات فنی و مهندسی، حوزه گردشگری و سایر موارد آماده همکاری بیشتر بین دو کشور است.

وی افزود: برنامه اتاق ایران برای توسعه تجاری بین دو کشور ایران و چین و تسهیل در صادرات با افزایش ناوگان حمل و نقل، تسهیل تبادلات مالی با راهکارهای متنوع است، ضمن اینکه حضور هیات‌های تجاری برای اجرای قراردادهای مشارکتی و رفع برخی موانع تعرفه‌ای و استاندارد کالاها و ضمانت‌های تجاری در دو کشور صورت گرفته است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی میزبان مقامات تجاری از کشور چین است، گفت: باید از توانمندی‌ها و توسعه اقتصادی بین ایران و چین بهره‌گیری کرد و در همین راستا از ظرفیت‌های موجود برای توسعه مناسبات بین دو کشور استفاده کرد.

حسن‌زاده اضافه کرد: چین با حجم 30 میلیارد دلار نخستین شریک تجاری ایران است که این حجم تجارت را می‌توانیم به 50 میلیارد دلار افزایش دهیم.

وی با اشاره به این که ایران شریک چین در خاورمیانه بوده است، گفت: اتاق ایران با سابقه 120 سال نقش سیاست‌گذاری و راهبردی در تجارت و بازرگانی دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد: در زمینه‌های مشترک آماده توسعه همکاری ایران و چین هستیم؛ اولویت برنامه‌های اتاق بازرگانی توسعه و تقویت مناسبات تجاری با چین است تا دو کشور بتوانند از پتانسیل بخش خصوصی استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفتگوی همکاری آسیا در اصفهان
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • ۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • مشکلات و موانع تولیدکنندگان شهرک های صنعتی استان تهران بررسی شد
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد