Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوزپه پرونه، روز چهارشنبه در دیدار با رییس و اعضای اتاق بازرگانی تبریز افزود: با توجه به صنعت پیشرفته ایتالیا در حوزه های مختلف، برقراری روابط دوستانه و نزدیک بین تجار و صنتعگران ایران و ایتالیا می تواند برای هر ۲ کشور آثار مثبت زیادی داشته باشد.

وی اظهار داشت: ایتالیا شریک خوبی برای ایران بوده و است و قبل از اعمال تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران، ایتالیا شریک اول این کشور از لحاظ تجارت با اروپا بوده و هم اکنون به علت اعمال تحریم ها تجارت بین ایتالیا و ایران بسیار تحت تاثیر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر ایتالیا در ایران با تاکید بر اینکه شرکت های ایتالیایی علاقه دارند تا تجارت بین ایتالیا و ایران از سرگرفته شود و افزایش یابد، گفت: چند بانک ایتالیایی با وجود تحریم ها ارتباط خود را با بانک های ایران حفظ کرده و این ارتباط را ادامه داده اند.

پرونه، ادامه داد: این بانک ها هم اکنون تحت شرایط سخت با ایران کار می کنند و با شرکت هایی که می خواهند در ایران فعالیت یا سرمایه گذاری کنند، همکاری می کنند.

وی با اظهار امیدواری برای رفع تحریم ها در آینده نزدیک، افزود: با رفع این تحریم ها، تجارت و سرمایه گذاری بین ۲ کشور به شرایط عادی برمی گردد.

سفیر ایتالیا در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایتالیا در زمینه اقتصادی و تجاری فعال است، گفت: تلاش می شود شرکت های ایتالیایی تشویق شوند تا دوباره به ایران نگاه سرمایه گذاری داشته باشند و با برقراری ارتباط با شرکت های ایرانی، همکاری های خود را افزایش دهند.

پرونه، افزود: سفارت ایتالیا در ایران نیز در زمینه تسهیل و برقراری این روابط تلاش می کند و شرکت های ایرانی هم علاقه دارند تا با شرکت های ایتالیایی رابطه داشته باشند و با این کشور تجارت کنند.

وی اظهار داشت: تبریز، نزدیک ترین شهر ایرانی به اروپا و ایتالیا است و با توجه به روابط تاریخی بین این شهر و شهرهای ایتالیایی باید تلاش شود این روابط دوباره بین تجار و صنعتگران برقرار شود.

پرونه، ادامه داد: ایتالیا در صنایع مختلف از جمله خودروسازی و تولید ماشین آلات صنعتی از تجربه بالایی برخوردار است و تبریز می تواند در این زمینه با شرکت های ایتالیایی همکاری کند و بسیاری از شرکت های ایتالیایی نیز علاقه دارند از این فرصت برای سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی استفاده کنند.

مسایل بانکی موجب کندی روابط تجار تبریزی با ایتالیا شده است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز در این دیدار با اشاره به سابقه طولانی روابط تجاری تجار این شهر با تجار ایتالیایی، گفت: ما رابطه تجاری بسیار خوبی در سال های گذشته با ایتالیا داشتیم و یکی از تجار تبریزی از صادر کنندگان قطعات خودرو به شرکت خودروسازی «فیات» است و در اکثر کارخانجات این استان ماشین آلات ایتالیایی نصب شده است.

یونس ژائله، با بیان اینکه صنتعگران این استان با صنعت ایتالیا به ویژه در بخش صنایع غذایی آشنا هستند، افزود: تجار ایرانی و به ویژه این استان علاقه مند به همکاری با شرکت های ایتالیایی هستند و برای برقراری روابط تجاری بین ۲ کشور باید روابط بین ۲ کشور و اتاق ها ارتقا یابد.

وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی تبریز، اولین اتاقی است که در ایران تاسیس شده و در سال ۱۲۸۹ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: تبریز دروازه ورود اروپا به ایران بوده و تجار تبریز از طریق همین اتاق بازرگانی رابطه خوبی با شهرهای مختلف ایتالیا از جمله ونیز داشته اند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه هم اکنون به علت حمله روسیه به اوکراین وضع بسیار نابسانی در اروپا حاکم شده است، گفت: امید است این جنگ زودتر تمام شود و بحران جهانی به صلح پایدار تبدیل شود.

ژائله، ادامه داد: مجموعه اتاق بازرگانی تبریز نقش مشاوره برای اتصال تیم های اقتصادی بین تجار این ۲ کشور دارد و به دنبال این است که بداند برنامه ایتالیا در زمینه تجارت با ایران به ویژه آذربایجان شرقی چیست، چطور اتاق می تواند در این زمینه نقش ایفا کند و سفارت ایتالیا در ایران چه برنامه ای برای توسعه روابط بین ۲ کشور دارد.

وی یادآوری کرد: یکی از مشکلات و مسایل بین این ۲ کشور، مسایل بانکی است و بانک های ایتالیا نیز تحریم علیه ایران تبعیت می کنند و این موضوع موجب کندی روابط بین ۲ کشور شده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز گفت: ایتالیا نیازمند بازار بزرگ ۸۰ میلیونی مانند ایران است و روابط بین ۲ کشور می تواند به نفع ایتالیا نیز باشد و باید روابط تجاری آن ها توسعه یابد.

ژائله، با بیان اینکه اتاق بازرگانی تبریز می تواند در این زمینه ظرفیت سازی کند، افزود: آذربایجان شرقی ظرفیت بسیار خوب صادراتی به ویژه در کالاهای انرژی بر دارد و ایتالیا قطعات و وسایلی لازم دارد که تولید آن ها انرژی زیاد می خواهد و این تولید برای اروپا توجیه اقتصادی ندارد بنابراین می تواند از ظرفیت این استان در این زمینه استفاده کند.

وی اظهار داشت: با توجه به وجود صنعتگران توانمند و حرفه ای در این استان که سالیان سال در تولید قطعات مختلف از جمله خودرو سابقه درخشانی دارند، با برقراری روابط تجاری بین ۲ کشور می توان تبریز را به قطب سوم خودرو تبدیل کرد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز گفت: باید تلاش شود تا زمینه و مراحل اولیه همکاری بین شرکت های ایرانی و ایتالیایی آماده شود تا به محض قطع تحریم ها، کارها در سریعترین زمان ممکن شروع شود و قراردادها به مرحله اجرا برسد.

ژائله، ادامه داد: هم اکنون ظرفیت خوبی در بازار ۵۰۰ میلیونی اطراف ایران وجود دارد و نگاه ایتالیا نباید منحصر به ایران باشد چراکه این کشور ظرفیت خوبی در عراق، کشورهای مشترک المنافع، افغانستان و پاکستان دارد.

وی یادآوری کرد: با توجه به هاب انرژی بودن ایران، این کشور می تواند نقش خود را در تجارت بین اروپا به ویژه ایتالیا به خوبی بازی کند و کالاهای تولیدی در این کشور با قیمت تمام شده پایینی تولید شود.

برچسب‌ها اتاق بازرگانی ایران آذربایجان شرقی ایتالیا تبریز توسعه اقتصادی تجارت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران آذربایجان شرقی ایتالیا اتاق بازرگانی ایران آذربایجان شرقی ایتالیا تبریز توسعه اقتصادی تجارت معادن و کشاورزی تبریز اتاق بازرگانی تبریز رییس اتاق بازرگانی شرکت های ایتالیایی روابط بین ۲ کشور آذربایجان شرقی سرمایه گذاری روابط تجاری روابط تجار هم اکنون تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، دوشنبه۱۰ اردیبهشت‌ماه در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. 

فریدالدین نصریف، سفیر کشور ازبکستان ضمن خوشامدگویی و تشکر از هیئت‌های ایرانی در این همایش، گفت: سال گذشته رویداد دیدار علمی رئیس جمهور ایران از تاشکند انجام شد. 

 نصریف درباره دیدار ها و فعالیت های بازرگانی و علمی دو کشور توضیح داد: تبادلات کالا بین دو کشور  ایران و ازبکستان، در سال گذشته به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است. 

وی ادامه داد: برای سال آینده به دنبال افزایش این مبلغ به میران ۱ میلیارد دلار هستیم.

سفیر کشور ازبکستان یادآوردشد: برای رسیدن به چنین هدف بزرگی  در فضای اقتصادی و بازار فناورانه دو کشور، همکاری تمام کشورهای دخیل بسیار مهم است. 

نصریف با اشاره به بازدید وزیر صمت وقت ایران از جمهوری تاشکند در سال گذشته، گفت: در بازدید وزیر صمت از  کشور ازبکستان، هیئتی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبک در این رویداد حاضر شدند و سرمایه گذاری و صادرات بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: در جریان بازدیدهای دو‌کشور ایران و ازبکستان از دستاوردهای فناورانه یکدیگر، بیش از ۵۰ کشور دانش بنیان ازبکستانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور پیدا کردند. 

نصریف به نماینده‌های کشور ازبکستان که در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴، حضور یافتند، استره کرد و گفت: معاون وزیر سازمان انرژی اتمی ازبکستان، معاون اتاق بازرگانی این کشور در ایران اکسپوی امسال حضور دارند.

سفیر کشور ازبکستان در ادامه به حضور نمایندگان ایرانی در رویدادهای علمی ازبکستان اشاره کرد و‌گفت: در جریان نشست تاشکند، سید رسول  موسوی، نماینده وزارت خارجه ایران به‌عنوان نماینده ایران حضور خواهد داشت.

سفیر کشور ازبکستان در ‌پایان، از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایرانی درخواست حضور و شرکت در رویداد علمی و اقتصادی پیش‌روی کشور ازبکستان را اعلام کرد و ادامه داد: در‌منطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب  برای حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی تدارک دیده شده است تا بتوانند پروژه‌های خود را در این منطقه شروع و به مرحله تجاری‌سازی برسانند. 

اتاق‌های مشترک بازرگانی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر

در ‌قسمت‌ بعدی این رویداد بین‌المللی، موسی آقایی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در باره مهم‌ترین وظایف اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر گفت: بسترسازی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی، از جمله مهم‌ترین کارکردهای اتاق‌های بازرگانی مشترک است. 
وی افزود: در‌همین جهت به دنبال ایجاد این فرصت  مناسب در آسیای میانه با همکاری کشور ازبکستان و دانشگاه تربیت مدرس بوده‌ایم.

آقایی، به دستاوردهای تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان، اشاره کرد و گفت:  تاکنون ۸۵میلیارد دلار دستاورد روابط تجاری کارساز با ازبکستان شده است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محورهای تخصصی که در جلسات B2B همایش بین‌المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان، قطعات صنعتی، تولید لبنیات، مواد شیمیایی و پتروشیمی، نفت ‌و گاز، دارویی، بهداشتی و الکترونیک ، از جمله حوزه‌های مورد بحث در این جلسات بودند. 

همچنین، نمایندگانی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبکستانی از‌جمله مناطق بخارا، تاشکند و خوارزم در این همایش بین‌المللی حضور پیدا کردند. 
علاوه‌براین، براساس اعلام کارگزران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس، تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از ایران به کشور ازبکستان، داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارشگر ایتالیایی: طارمی خرید بسیار مفیدی برای اینتر است
  • علاقه‌مند به توسعه روابط با ایران در تمامی حوزه‌ها هستیم
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود
  • دیدار نخست‌وزیر بورکینافاسو با امیرعبداللهیان
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان