Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدیوسف حسینی روز دوشنبه در جلسه کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز با ارائه گزارشی از پیگیری های اخیر این کمیسیون از کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات ارزی صادرات و واردات از جمله رفع تعهد ارزی در صادرات محصولات کشاورزی گفت: پیگیری های لازم را از کمیسیون اقتصادی مجلس و سایر مراجع انجام می دهیم تا برای صادرات محصولات کشاورزی، استثناء هایی در رفع تعهد ارزی لحاظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: تامین اقلام صادراتی کشاورزی با نرخ ارز بازار آزاد شده در حالی که در تامین اکثر کالاهای صادراتی از جمله کالاهای صنعتی به دلیل واردات مواد اولیه صنعت با ارز نیمایی از ارز سامانه نیما بهره بُرده می شود.

وی ادامه داد: اما در بازگشت ارز حاصل از صادرات، صادرکننده کشاورزی و سایر صادرکنندگان باید ارز خود را یا در سامانه نیما با یک قیمت عرضه کنند یا برای واردات خود استفاده کنند یا در بازار متشکل ارزی با قیمت توافقی به صرافی ها بفروشند که در هر سه صورت، صادرکننده کشاورزی مغبون و زیانکار است.

نوراله زاهدی، عضو کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات کیسه های پلی پروپیلن به روسیه مربوط به ایران است، از مشکل تامین مواد اولیه در داخل کشور و همکاری ضعیف پتروشیمی ها انتقاد کرد .

وی خواستار ایجاد بستر های لازم قانونی و اجرایی جهت ورود موقت مواد اولیه و پردازش و صادرات کیسه های پلی پروپیلن شد و مشکل عمده تجارت با روسیه را انتقال ارز و هزینه های آن عنوان کرد.

مسلم بی الم، عضو کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز نیز هزینه های ترانسفر ارز از روسیه به داخل کشور را عمده مشکل صادرات به این کشورعنوان کرد و بر حضور برندهای ایرانی در فروشگاه های زنجیره ای بزرگ روسیه و سایر کشورها  تاکید کرد.

وی و اظهار کرد: تجارت در سطح بین المللی به سمتی پیش می رود که حضور در بازارهای خارجی مستلزم حضور در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای و مال ها خواهد بود.

بی الم همچنین خواستار آموزش صادرکنندگان توسط اتاق بازرگانی در موضوع نحوه تنظیم قراردادهای تجاری و مباحث حقوقی مرتبط با آن شد.

مصطفی حدادی بناب، عضو کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز مشکل مختص صادرکنندگان کشاورزی را تامین محصولات صادراتی کشاورزی با نرخ ارز بازار آزاد و بازگشت آن با نرخ نیما یا بازار متشکل ارزی و یا واردات در مقابل صادرات عنوان کرد که در هر سه گزینه موجود برای رفع تعهد ارزی، صادرکننده باید متحمل ضرر و زیان شود.

امیررضا غضنفری، عضو کمیسیون صادرات، عدم ثبات قیمت ارز به همراه هزینه بالای انتقال آن را مانعی برای عدم حضور شرکت های ایرانی در مناقصه های خارجی برشمرد.

باقر رحیم زاده، عضو کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز، از عدم توجه صادرکنندگان به بحث بسته بندی و توجه به سلیقه و ذائقه مصرف کننده در کشورهای هدف صادراتی انتقاد و این نقطه ضعف را عاملی برای جایگزینی رقباء در این بازارها عنوان کرد.

جواد بحری پور، رئیس اداره اعتبارات اسنادی بانک ملی استان با اشاره به اینکه صادرات ما بیشتر به کشورهایی انجام می شود که واردات کمی از آنها داریم ( از جمله روسیه)، گفت: لذا  از ارز حاصل از صادرات برای واردات کمتر می توانیم بهره ببریم.

بحری پور در خصوص انتقال ارز از روسیه گفت: در حال حاضر سه روش برای انتقال ارز از روسیه به کشور به شرح زیر وجو دارد:
۱- خرید ارز حاصل از صادرات توسط شعب بانک ملی ایران در مسکو و باکو و واریز ریالی به حساب صادر کننده در ایران با نرخ توافقی و ثبت در سامانه سنا و رفع تعهد صادراتی
۲- ارسال حواله ارز حاصل از صادرات به ایران با امکان فروش بابت رفع تعهد یا انتقال بابت واردات از روسیه
۳- انتقال ارز حاصل از صادرات از روسیه به بانک ملی ایران در امارات به ارز درهم امارات.

در این جلسه اهمیت تشکیل کنسرسیوم های صادراتی جهت ورود و حضور قوی کالاهای ایرانی در بازارهای هدف صادراتی مورد تاکید قرار گرفت.

لازم به ذکر است که کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز، پروپوزال پژوهشی با عنوان تشکیل کنسرسیوم های صادراتی در استان را تدوین کرده است و بسترسازی و ترغیب و تشویق صادرکنندگان به تشکیل کنسرسیوم های مختص گروه های کالایی را جهت توسعه صادرات و حضور قوی و مستمر در بازارهای هدف صادراتی را در دستور کار دارد.

در این جلسه همچنین در خصوص اعزام هیئت تجاری از استان به روسیه و برنامه ریزی برای تشکیل جلسات مشترک و B۲B  با  هیئت تجاری جمهوری تاتارستان روسیه که توسط اتاق بازرگانی پذیرش شده است، بحث و تبادل نظر شد.

برچسب‌ها اتاق بازرگانی ایران تبریز توسعه صادرات تعرفه صادراتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران تبریز توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران تبریز توسعه صادرات تعرفه صادراتی ارز حاصل از صادرات انتقال ارز تعهد ارزی رفع تعهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۴۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

به گزارش «نماینده»،محمدرضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه چرا سهام شرکت‌هایی مانند خودروسازی‌ها با وجود گران شدن قیمت محصولات تولیدی آن‌ها، رشد نمی‌یابد، گفت: برخی از شرکت‌ها زیان انباشته سنگینی دارند و هرچه که سود نیز کنند، تازه بخشی از زیان آن‌ها کاهش می‌یابد و با این سود شرکت به درجه مطلوبی نمی‌رسند، مانند فردی که به درآمد مناسبی می‌رسد اما تازه باید بدهی‌های قبلی خود را پرداخت کند، البته این افزایش قیمت می‌تواند به عنوان یک خبر مثبت باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صنعت خودرو، بیان کرد: اولین نکته این است که بهای تمام شده تولید اقلام مصرفی در کشور ما بالاتر از متوسط قیمت تولید در کشورهای پیشرفته و متوسط است؛ به طور مثال اگر قیمت تولید هر تن آهن در ایران یک عدد مشخص باشد در سایر کشورها این عدد کمتر است.

وی در تشریح دلایل افزایش بهای تمام شده تولید، اضافه کرد: دانش فنی و تکنولوژی پایین در بخشی از صنایع و ارزان بودن قیمت حامل‌های انرژی که انگیزه‌ای برای بهبود این وضعیت ایجاد نمی‌کند و سوء مدیریت موجب شده بالا بودن بهای تمام شده تولید شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: نکته دوم این است که ما نمی‌توانیم با سیاست دستوری قیمت‌ها را مدیریت کنیم، این سیاست موجب شده که یک قیمت بازار و یک قیمت کارخانه ایجاد شود این تفاوت قیمت به جیب دلالان می‌رود و سهمی از آن نصیب مردم نمی‌شود، عملا مردم در حال حاضر با قیمت‌های بازار خرید و فروش می‌کنند که پیشنهاد ما این بود که با سازوکار بازار سرمایه می‌توان کشف قیمت انجام داد تا با این روش قیمت بالا شکسته و کاهش یابد در واقع زمانیکه خودرو در حجم سنگین در قیمت بالا عرضه شود، قیمت خود به خود پایین می‌آید.

وی در ادامه توضیح داد: به جای اینکه ما قیمت را پایین نگه داریم که به واسطه این وضعیت تقاضا افزایش یابد، در قیمت بالا حجم زیاد عرضه شود تا قیمت به تدریج کاهش یابد، روش رسیدن ما به قیمت‌های پایین این نیست که دستوری قیمت را پایین نگه داریم باید قیمت بازاری را از بالا با عرضه سنگین و ایجاد مزیت‌هایی در کیفیت خودروها مهار قیمتی کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه سیاست دولت در دو قیمتی کردن تحریک تقاضا است، ادامه داد: این سیاست موجب شده که فردی که به خودرو نیز نیاز ندارد، به منظور کسب سود برای خرید خودرو ثبت‌نام کند این در حالی است که در هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کنند.

وی همچنین به تصویب پایه‌های مالیاتی و سوداگری و ابلاغ آن ظرف ماه‌های آینده اشاره کرد و افزود: باید سوداگری در بازار خودرو حذف کرد تا تقاضا در بازار واقعی شود.

پورابراهیمی درباره واردات خودرو نیز بیان کرد: واردات خودرو باید انجام شود تا شرکت‌های داخلی با خارجی رقابت کنند، در بلندمدت نیز از طریق سرمایه‌گذاری مشترک به تولید خودرو با بهای تمام شده پایین و باکیفیت که صادراتی نیز باشد، برسند؛ زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که خودروی باکیفیت تولید می‌کنیم که سایر کشورها این خودرو را خریداری کند، این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که انرژی، فولاد و... در کنار سرمایه گذاری که دانش فنی دارد، لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • ۳ درخواست عجیب روس ها از ایران در نمایشگاه اکسپو!
  • برپایی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی اصفهان
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ۳۰ رئیس اتاق بازرگانی به اکسپو ایران می‌آیند